Alzina bicentenària del Carrer Manrique de Lara amb Encarnació en perill

L’Alzina del carrer Manrique de Lara amb Encarnació en ple barri de Gràcia està en perill de ser tallada per la pressió urbanística. Es volen construïr nous edificis de luxe en els terrenys on fins ara hi havien unes antigues casetes amb els seus jardins amb força història.

Ja han caigut un Pi blanc i un Cedre d’edat propera als 100 anys. La mobilització ciutadana està sent molt important per evitar el desastre. S’estan organitzant activitat populars durant tot el cap de setmana per informar a la gent i per fer ressò a tots els medis possibles.

Trobareu informació sobre les activitats a:  http://www.salvemlalzina.org/

Seria una barbàrie tallar aquest arbre monumental, tenint en compte que possiblement es una de les Alzines mes antigues de la ciutat, altres alzines antigues com la de Roger de Llúria / av. Diagonal té un any aproximat de naixement del 1923, l’Alzina de Pg Santa Eulàlia, data del 1876 o les Alzines de Plaça de Catalunya del 1904. Totes queden lluny del possible any naixement de l’Alzina del carrer Manrique de Lara que podria estar entre el 1760 i el 1800.

Imatge de soca tallada del Cedre ubicat al mateix jardí del terreny:

El pi blanc d’edat similar, apareix retallat en totes les seves branques, quedant el tronc principal despullat:

Esperem que el sentit comú i els valors naturals i ètics acabin guanyat la partida a l’especulació i a la destrucció d’arbres amb immens valor per tots el veïns del barri.

Xavier Yuste
Veí del barri del carrer Encarnació

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *