Camins de Somni

El Camí dintre del Alzinar de Paüls
El Camí dintre del Alzinar de Paüls

Son les 10 del mati el sol puja fort pel cel blau, net . Avui tenim prevista una ruta tranquil·la. El  camí entre Paüls de Flamisell i la Plana de Mont-ros.
El camí surt del poble de Paüls entre bosquets i prats, a vegades amb antics murs de pedra als costats. Ben aviat trobem roures centenaris esvelts de troncs gruixuts i fulles grosses. També podem veure pollancres que s’enfilen al cel donant al paisatge el aire característic de les valls pirinenques.

Roure martinenc centenari aprop de Paüls de Flamisell
Roure martinenc centenari aprop de Paüls de Flamisell
Pollancres al camí
Pollancres al camí

Aviat el bosc de roures es fa mes dens i les molses cobreixen els troncs.
Alguna Clariana deixa veure l’altre costat de la vall amb els seus poblets que vistos des de aquí semblen posats al millor lloc com en un pessebre gegantí.

EL camí s'obre i ens deixa veure l'altre costat de la vall
EL camí s’obre i ens deixa veure l’altre costat de la vall

El camí força pla arriba a una tremoleda amb un exemplar força vell que ha caigut potser  degut a les fortes plutges de la primavera.

I una mica mes endavant al camí comença a girar al Solei i arriba al alzinar de Paüls. Apareixen carrasques que substitueixen els roures, els seus troncs retorçats estan coberts de molses i líquens i apareixen plantes aromàtiques a la vora del camí com la farigola la sajolida o l’orenga.

Arribem al poble de la Plana de Mont-ros després de travessar una pineda secundària de pi roig i una forta baixada. El temps s’ha aturat no hi ha pressa i no hi ha gent, no hem trobat a ningú durant tot el camí, la qual cosa, seguint el varem nòrdic, ens indica que la l’excursió ha estat immillorable. Únicament a vegades el soroll del algun cotxe  per la carretera que passa més abaix, trenca la pau del moment.

Podeu trobar el track a la Wikiloc.

6 pensaments quant a “Camins de Somni”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *